Home Nieuws Nieuwe parking in station Hoei
Nieuwe parking in station Hoei PDF Afdrukken E-mail

vrijdag, 07 juli 2017 12:10

Op donderdag 6 juli huldigde NMBS de nieuwe parking in het station Hoei in. Deze parking beschikt over meer dan 400 parkeerplaatsen waarvan enkele voorbehouden voor personen met beperkte mobiliteit (PBM). Om de intermodaliteit te verhogen, is er ook een ruimte voorzien voor de bussen van TEC en een ‘Kiss and ride’-zone.

Met het in dienst nemen van deze parking, vanaf 10 juli, bevestigt NMBS de sleutelrol van het station van Hoei voor de intermodaliteit in deze regio. Elke dag stappen er meer dan 2.500 reizigers in een van de 112 treinen die Hoei verbindt met Luik, Namen, La Louvière, Charleroi, Bergen, Ottignies of Brussel. Met het invoeren van het vervoersplan 2017-2020 zal de reistijd er vanaf december 2017 verbeteren naar Charleroi (- 8 minuten) en Bergen (- 5 minuten).

Gegarandeerde parking voor de NMBS-klanten

Om aan elke pendelaar een parkeerplaats te garanderen en om de voertuigen beter te beveiligen, heeft NMBS op deze nieuwe parking slagbomen en bewakingscamera’s geplaatst. Enkel de houders van een treinticket of –abonnement kunnen er hun voertuig parkeren.Reizigers kunnen in het weekend van 8 en 9 juli de nieuwe faciliteiten gratis testen.